Festivalul de teatru Lyceum 2014

In perioada 7-12 aprilie 2014 s-a desfășurat la Botoșani cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Concurs de Teatru ”Lyceum”. Anul acesta s-au înscris în concurs trupe a patru licee din Botoșani între care și trupa ”Agathos” a  Seminarului Teologic Liceal Ortodox ”Sf. Gheorghe”.

Trupa de teatru ”Agathos” a interpretat piesa ”Brâncovenii” în regia lui Cezar Amitroaie, o adaptare a textului aparținând diaconului Codruț Dumitru Scurtu. Piesa ”Brâncovenii” a surprins, chiar după scurgerea a trei veacuri de la martiriu, prin mesajul încărcat de dramatism al jertfei pentru credința străbună, pentru identitatea națională a domnitorului Constantin Brâncoveanu și al celor cinci fii ai săi.

Accentele tragice ale reprezentației au fost marcate prin corul ”Rapsodos” al Seminarului care  a însoțit de la început până la final parcursul dramatic.

Juriul a apreciat prestația elevilor seminariști prin premii după cum urmează:

-Locul al II-lea, pentru cel mai bun spectacol,

- Premiul special al juriului - pentru cea mai bună alegere repertorială,

-Premiul special al juriului - pentru rol colectiv  Corului "Rapsodos.

De asemenea, au fost nominalizați și elevii :

-Nicolae Blidar - pentru rolul " Brâncoveanu" – nominalizat la secțiunea premiul pentru cel mai bun rol principal masculin 

-Alexandru Ceornea - pentru rolul "Sultanul Ahmed" – nominalizat la secțiunea premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin.

          Un rol deosebit l-au avut colaboratorii d-na prof. Crina Ștefan, în calitate de coordonator , d-na prof. Corina Țifrea, coordinator educativ și d-nul prof. Marius Râznic, consultant istoric.

 

 

Contact

Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani

Adresa: Str. Prieteniei nr. 2, Botoșani 710077, România
Tel/Fax: 0231 581 773

Email: seminarul_bt@yahoo.com
Web:  www.seminarulbotosani.ro

 

Sait realizat de DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © 2012 seminarulbotosani.ro