Mathématiques sans frontières

Recent au fost validate de catre comisia din Franta rezultatele la concursul international Mathématiques sans frontières. Pentru prima participare la acest concurs elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox « Sf. Gheorghe » Botosani au obtinut rezultate foarte bune. Mai precis, clasa a IX-a B a obtinut premiul II , clasa a X-a A a obtinut premiul III.

Activitatea urmăreşte includerea elevilor români în competiţii internaţionale cu şanse egale de participare, promovarea muncii în echipă de elevi/profesori, sporirea motivaţiei învăţării matematicii şi a limbii franceze, schimbarea opticii elevilor faţă de învăţare, apropierea teoriei de practică şi de viaţă.

În timpul concursului, clasa e împărțită în echipe de 4-5 elevi, care trebuie să rezolve 13 probleme de matematică în limba franceză şi o problemă într-o altă limbă modernă. (engleză/). Atunci când o echipă termină sarcina de lucru, le ajută pe cele aflate în dificultate să găsească soluţiile.

Creat în 1989 în Strasbourg, Franta, prin Inspection Pédagogique Régionale în colaborare cu Institut de Recherche sur l’Enseignement des Mathématiques (IREM) si coordonat de asociatia Mathématiques sans frontières, concursul a cunoscut, an de an, o participare internationala numeroasa.

Seminarului Teologic Liceal Ortodox « Sf. Gheorghe » Botosani a fost reprezentat în acest an la acest concurs de elevii clasei a IX si a X-a A, pregătiţi la matematică de prof.Ungureanu Angelica, la limba franceză de prof. Stefan Crina, iar la limba engleză de prof. Apostol Jeanina.

                                                                                                                                                                                             Stefan Crina , profesor de limba franceză

Contact

Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani

Adresa: Str. Prieteniei nr. 2, Botoșani 710077, România
Tel/Fax: 0231 581 773

Email: seminarul_bt@yahoo.com
Web:  www.seminarulbotosani.ro

 

Sait realizat de DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © 2012 seminarulbotosani.ro