Ziua Armatei Române

              În fiecare an pe 25 Octombrie sărbătorim Ziua Armatei Române în amintirea eliberării Transilvaniei de sub dominație hortistă în urma bătăliei de la Carei din 25 octombrie 1944.
              La manifestările organizate în județul Botoșani  cu prilejul acestei zile, în faţa Monumentului Eroilor celui de-al Doilea Război Mondial, au fost prezenți reprezentanţi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI), fețe bisericești, oficialități ale județului, precum și botoșăneni  care au dorit să-și arate sentimentele de respect și de recunoștință pentru Armata Română.
              După intonarea imnului de stat și după discursul prezentat de un colonel al Ministerului Apărării din Botosani, un sobor de preoți a oficiat o slujbă de Tedeum și de binecuvântare a tuturor cadrelor militare române și a activității lor, precum și o slujbă de pomenire a soldaților români căzuți la datorie în cel de-al  doilea Război Mondial. Răspunsurile au fost date de către elevii Seminarului Teologic „Sf. Gheorghe” din Botoșani. 
              Ceremonia a continuat cu depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor și s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare.

Contact

Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani

Adresa: Str. Prieteniei nr. 2, Botoșani 710077, România
Tel/Fax: 0231 581 773

Email: seminarul_bt@yahoo.com
Web:  www.seminarulbotosani.ro

 

Sait realizat de DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © 2012 seminarulbotosani.ro