« L`aigle a deux têtes »

 « Parole et Théâtre » – festivalul judetean  de teatru francofon pentru tineri a avut loc pe 16 mai la  Botosani și a reunit mai multe trupe locale.  Aflat la cea de a V a editie festivalul promovează limba franceză în ciclurile primare, gimnaziale și liceale prin practicarea teatrului în limba franceză.  Elevi între 8 și 18 ani au intrat in în competiție în 2 categorii distincte (gimnaziu, liceu).

Trupa de teatru francofon ” EUPHORIE ” a Seminarului Teologic Liceal Ortodox « Sf. Gheorghe » Botosani, a participat anul acesta cu piesa « L`aigle a deux têtes » (Vulturul cu doua capete) (Act III, Scena 8) , scrisă de Jean Cocteau . Profesorii coordonatori au fost Stefan Crina, Riznic Marius.  Membrii echipei:

1. Capraru Violeta , X-a  B – la reine, 

2. Cascaval Ionut, XI A –le poète anarchiste Stanislas

Trupa a obtinut

Premiul II pentru cel mai bun spectacol,

Premiul II pentru cea mai buna actrita in rol principal

Premiul II pentru cel bun actor in rol principal

Prin rezultatele elevilor școlii noastre a fost evidenţiat potenţialul lor, buna lor pregătire curentă şi pentru performanţă. Vorbim de foarte multă muncă pentru obținerea acestor rezultate, multe ore petrecute la repetitii. Este o bucurie foarte mare pentru noi faptul că trupa de teatru a fost rasplatita cu premii si aplauze..

Stefan Crina,  profesor limba franceza - coordonator trupa de teatru 

Contact

Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani

Adresa: Str. Prieteniei nr. 2, Botoșani 710077, România
Tel/Fax: 0231 581 773

Email: seminarul_bt@yahoo.com
Web:  www.seminarulbotosani.ro

 

Sait realizat de DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © 2012 seminarulbotosani.ro