Omagiu adus victimelor de la clubul Colectiv

       Pe data de 2 noiembrie 2015, un grup de elevi ai şcolii noastre au adus un pios omagiu victimelor incendiului din clubul Colectiv. Alături de părintele director, pr. prof. dr. Daniel Dascălu, au depus buchete de flori, au aprins lumânări şi s-au rugat atât  pentru cei care au plecat dintre noi cât şi pentru cei care se află internaţi în spitalele din Bucureşti.

Redăm mesajul P.F. Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române:

       Cu multă tristeţe am aflat de tragedia provocată de un incendiu la Clubul Colectiv din București în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2015, în urma căruia și-au pierdut viața 27 de persoane, peste 160 au fost rănite, dintre care 146 au fost internate în 12 spitale din capitală. 
        În aceste momente de mare durere pentru familiile, rudele, prietenii şi cunoscuţii celor decedaţi sau aflaţi în spitale, adresăm acestora cuvânt părintesc de compasiune şi de alinare sufletească.  
       Suntem alături de cei aflaţi în suferință pe patul de spital și ne rugăm lui Dumnezeu pentru alinarea durerilor și vindecarea lor.   De asemenea, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Cel răstignit şi înviat, să odihnească în pacea şi iubirea Sa sufletele celor decedaţi din cauza incendiului şi să-i întărească sufleteşte pe cei îndoliaţi.  
       Parohiile din Bucureşti cărora aparţin tinerii decedaţi sau cei afectaţi de arsuri sunt solicitate să ajute spiritual şi material familiile îndoliate şi familiile celor aflaţi în spitale. Reînnoim apelul nostru pentru donare de sânge spre salvarea vieţii celor din spitale.   Să unim rugăciunea cu fapta milostivă pentru toţi cei aflaţi în suferinţă!
      † DANIEL Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Contact

Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani

Adresa: Str. Prieteniei nr. 2, Botoșani 710077, România
Tel/Fax: 0231 581 773

Email: seminarul_bt@yahoo.com
Web:  www.seminarulbotosani.ro

 

Sait realizat de DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © 2012 seminarulbotosani.ro