Succes al școlii botoșănene la un concurs internațional

În perioada 23-25 aprilie 2015, s-a desfășurat la Baia Mare, în județul Maramureș, Concursul internațional ”Muzica pentru toți”, la care au participat instrumentiști, soliști și formații din România, Ungaria, Polonia și Ucraina.

Concursul a fost destinat interpretării artistice și a avut trei secțiuni: muzică clasică, muzică ușoară și muzică populară. La cea de-a treia secțiune a concursului, Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Gheorghe” Botoșani, a participat cu doi elevi de clasa a IX-a, care au ocupat primele două locuri la secțiunea Interpretare muzică populară, primind aprecierea publicului, a juriului și recompense materiale.

Elevul Filote Mădălin a interpretat melodia ”Mi-a venit ordin și mie”, obținând Premiul I, iar elevul Iriciuc Cosmin, a obținut Premiul al II-lea, pentru interpretarea melodiei ”Când cântau cucoșii-n sat”.

Melodiile au fost realizate special pentru acest concurs, fiind în primă audiție. Versurile populare autentice au fost culese de Pr. Prof. Director Constantin Zăiceanu, îndrumătorul și coordonatorul elevilor, de la rapsodul popular Florea Cuparnicu, din Stăuceni, iar orchestrația îi aparține Maestrului Ciprian Potoroacă, dirijorul formației profesioniste ”Rapsozii Botoșanilor”, cărora le mulțumim.

Remarcabil este efortul și talentul înnăscut al tinerilor, ei nefiind încă, artiști consacrați. Iriciuc Cosmin a cântat pentru prima dată pe o scenă, în public, fiind extrem de emoționat, la finalul concursului. Conștienți de valoarea lor și de realele calități muzicale, considerăm că ei pot duce pe mai departe tradițiile populare ale județului nostru și renumele Seminarului Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Gheorghe” Botoșani.  

Contact

Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani

Adresa: Str. Prieteniei nr. 2, Botoșani 710077, România
Tel/Fax: 0231 581 773

Email: seminarul_bt@yahoo.com
Web:  www.seminarulbotosani.ro

 

Sait realizat de DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © 2012 seminarulbotosani.ro