Dintru începuturile sale, lumea, ca dar și expresie a iubirii divine pentru om, a fost plină de frumusețea explicită sau descoperită, în armonii de culori și sunete, de lumini și umbre, prin care Dumnezeu așează ochiului și inimii noastre trăirea frumosului.
În fiecare an, toamna îşi ia locul în calendar, aducând cu ea ceea ce omul aşteaptă un an întreg rodul muncii sale. Toamna este un alt prilej de a observa ciclicitatea anotimpurilor şi schimbările care au loc în natură şi în existenţa omului. E o bună ocazie de a împărtăşi emoţii, de a transmite valori autentice tinerilor noştri, de a le cultiva şi educa spiritul estetic, respectul şi iubirea faţă de sine, de aproape, deadevăr, de frumos şi de viaţă.
Aflat la cea de a patra ediţie, Proiectul educaţional „Toamnă binecuvântată”, organizat de Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoşani, a fost o bucurie pentru tinerii dar şi pentru profesorii liceului. Acest proiect s-a desfăşurat pe parcursul lunii octombrie, iar în data de 10 noiembrie 2016, a fost finalizat cu Festivalul – concurs „Armonii de toamnă”, la care au participat aproape toţi liceenii noştri.Au fost pregătite momente artistice de înaltă ţinută, fie că a fost vorba despre teatru, poezie sau muzică în limbile română, engleză, franceză, italiană, spaniolă şi greacă, fie că a fost vorba despre dansuri populare, sportive sau de societate.
„Toamna este o a doua primăvară, când fiecare frunză e o floare”, spunea Albert Camus. Florile noastre sunt elevii. Cei mai îndrăzneţi, cei mai frumoşi şi cei mai talentaţi s-au întrecut într-un concurs de talent, frumuseţe, delicateţe şi expresivitate. Au fost acordate titlurile de Miss şi Mister „Toamna”, celor care au întrunit cel mai mare punctaj, apoi, aceleaşi titluri pentru: talent, eleganţă, atitudine, vals, sport şi popularitate. Toţi participanţii au primit diplome de recunoaştere a meritelor şi a performanţelor artistice.
Merită menţionaţi şi felicitaţi pentru rezultatele obţinute atât la învăţătură, cât şi în cadrul activităţilor festivalului, elevii: Elefterios Konstantinos Albotă, Loredana Anechitei, Ema Ananiesei, Maria Băicănescu, Violeta Căpraru, Denis Ciobanu, Nicolae Ciocan, Sebastian Chiriac, Bianca Chirica, Tudor Codău, Robert Crihan, Maria Dandea, Ecaterina Dumitraş, Mihaela Gheorghiu, Carina Haras, Andreea Iacobeţ, Maria Magdalena Ignat, Alexandra Maftei, Iustina Munteanu, Andrei Olteanu, Sebastian Onofrei, Oana Popovici, Marian Rusu,Andreea Scripcariu, Ştefan Socor, Ancuţa Vizitiu.
Alese felicitări şi mulţumiri coordonatorilor proiectului: Prof. JeaninaCătălina Apostol, Prof. Dr. Ada Alexandrina Macovei, Prof. Magda Alexandru, Prof. Ioana Şcarlii, Pr. Prof. Partenie Apostoaie, precum şi Pr. Prof. Teodor Cenuşă şi Prof. Iustina Cenuşă pentru modul profesionist în care au coordonat elevii spre obţinerea rezultelor cu care ne mândrim..
Director,
Pr. Prof. Dr. Daniel Dascălu