Educația fizicului este ... despre educație în primul rând

Educația fizicului este ... despre educație în primul rând. Este despre ceea ce îți propui să faci și respecți sarcinile pe care le-ai găsit potrivite pentru tine și pentru cei din apropierea ta. Este despre interacțiunea între profesori, elevi, și, de cele mai multe ori, colegi sau prieteni.

Educarea comportamentului fizic este ca mersul pe bicicletă. Odată ce l-ai deprins, face parte din educație. Pentru noi, să reușești să ieși din zona de confort și să faci tot posibilul să te autodepășești, e o stare de normalitate. Și lucrul acesta se poate realiza în fiecare zi.

Sub îndrumarea Părintelui Director, Pr. Prof. Dr. Daniel Dascălu, un grup de cinci cadre didactice și zece elevi, am reușit să descoperim Pădurea de Aramă mergând pe bicicletă. Am străbătut codrii Ipoteștilor urmărind marcaje turistice și am poposit o vreme pe malul lacului ce odinioară l-a inspirat pe Eminescu.

Am regăsit bucuria comunicării, voia bună, sprijinul reciproc și încrederea că momentele de acest fel contribuia cu succes la dezvoltarea frumoasă a tuturor participanților.

Prof. Ionuț Anisie