Martisor traditional de 8 martie

De 8 martie, un grup de eleve dinSeminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe” Botoșani, coordonat de doamnele profesoare Pânzariu Ionela, Jeanina Cătălina Apostol, Crina Ștefan și Macovei Ada Alexandrina, au dăruit peste 100 de mărțișoare confecționate manual, in diferite stiluri de lucru.

Elevii Seminarului s-au pregătit timp demai multe zile pentru această activitate, au realizat mărțișoare tradiționale, din materiale naturale, care au fost expuse pe holul liceului și apreciate de toți cei care le-au văzut, pentru unicitatea și frumusețea lor.

De Ziua internațională a femeii și a mamelor din lumea întreagă, elevele au organizat o acțiune voluntară, dăruind mărțișoare și ciocolată doamnelor pe care le-au întâlnit în preajma licelui și în drumul lor spre Spitalul de copii “Cuvioasa Paraschiva”, acolo unde mămicile își veghează copiii bolnavi și unde fericirea ajunge greu în asemenea zile de mare însemnătate. Copiii s-au bucurat de vizită și mai ales de dulciurile primite, doamnele de o vorbă bună și de micile atenții, activitatea fiind apreciată și de cadrele medicale, cărora le mulțumim pentru primire și pentru buna colaborare. Au fost momente pline de emoție pentru toți participanții la acțiune.

Activitatea face parte din proiectul ”Singing and Living”, care vizează educarea copiilor, integrarea limbilor străine în paralel cu păstrarea tradițiilor și obiceiurilor, într-o lume a multiculturalității și diversității artistice. Noile generații, mereu conectate la internet, care călătoresc mult în străinătate și împrumută sărbători și credințe ale altor popoare, e bine să cunoască și să experimenteze arta, în cele mai autentice forme ale sale, după modele europene și naționale.

“Gândul liceenilor și profesorilor noștri s-a îndreptat spre mamele aflate în suferință și necaz, spre copiii bolnavi și pașii i-au dus acolo unde este nevoie de o alinare, de o încurajare, de un zâmbet senin de copil. Asta mă bucură. Activitățile acestea îi învață pe elevi să fie atenți la semenii lor, să fie generoși, altruiști, omenoși. E una dintre misiunile Seminarului” a concluzionat Părintele Director.

La mulți ani fericiți, cu sănătate și bucurii, tuturor doamnelor și mămicilor din județul Botoșani!