158 de ani de la Unirea Principatelor Române

Cu ocazia împlinirii a 158 de ani de la Unirea Modovei cu Țara Romnească, sute de botoșăneni au participat la manifestările organizate în fața sediului Inspectoratului Judeţean de Poliţie din orașul Botoșani, acolo unde stă de strajă statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

După intonarea imnului național, Părintele Protopop Lucian Leonte, înconjurat de un sobor de preoți, a oficiat slujba Tedeumului, răspunsurile fiind date de către un grup de elevi de la Seminarul Teologic „Sf. Gheorghe” din Botoșani. După ceremonialul religios, reprezentanţi ai forţelor armate şi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, politicieni, oficialități ale județului, dar și elevi, au depus coroane de flori la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Mânați de un profund sentiment patriotic, toți cei prezenți au dat „mână cu mână”  și s-au prins într-o horă mare a Unirii, pe Bulevardul „Mihai Eminescu”.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea solemnă a gărzii de onoare, moment ce a stârnit ropote de aplauze din partea celor prezenți.