Conferință și atelier de formare la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe” Botoșani

Conferință și atelier de formare                                       

 la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe” Botoșani

 

           Postul Mare, sau Postul Paștelui este pentru creștinii ortodocși, perioada de pregătire pentru Sfintele Paști, fiind asemănat adesea cu o călătorie duhovnicească către Săptămâna Patimilor și Înviere. Este un timp liturgic, din cadrul Triodului, de mare nevoință sufletească și trupească, o perioadă de înnoire duhovnicească, o perioadă a pocăinței, a curățirii inimii și minții, de reîntoarcere către poruncile Domnului și către aproapele nostru. 

În acest sens, Centrul de Documentare și Informare al Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe” Botoșani, a găzduit luni, 1 aprilie, o conferință și un atelier de formare având ca temă necesitatea implicării într-un program specific acestei perioade, în cadrul căruia rugăciunea trebuie să ocupe locul central. 

Moderatorul acestei întâlniri a fost Părintele Director Daniel Dascălu, iar invitatul său special, nimeni altul decât Părintele arhimandrit Nicodim Petre, Consilierul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor și starețul Mănăstirii Bucium. Acesta a oferit tinerilor seminariști informații prețioase pentru formarea lor duhovnicească, dar și îndemnuri la o pregătire intelectuală temeinică. Totodată a subliniat necesitatea și importanța implicării în cât mai multe activități educative, formale și nonformale care contribuie în mod esențial la dezvoltarea personală,  organizarea timpului într-un mod cât mai eficient, curajul, comunicarea sau stabilirea  relațiilor cu semenii fiind câteva aspecte importante pentru reușita în viață. 

La finalul întâlnirii Părintele arhimandrit Nicodim Petre a răspuns la întrebări adresate de elevi și i-a îndemnat pe aceștia să-i scrie scrisori, la care cuvioșia sa, va răspunde ulterior.

                                           Documentarist, 

Pr. Ionescu Claudiu