Impresii ale participanților la Olimpiada Națională a Seminariilor Teologice Ortodoxe, 26-30 aprilie

Pentru mine, olimpiada de religie pentru seminarii a fost o experință de neuitat, începând de la frumusetea orașului până la relaxarea în camera de la hotel. Îi mulțumesc Bunului Dumnezeu că a îngăduit a participa la această întrecere între cei mai buni "atleți ai lui Hristos".

Elev Vîlcu David, Seminarul teologic Buzău

 
Hristos a înviat! În urma desfășurării olimpiadei naționale la Botosani, adresăm multumiri organizatorilor pentru căldura și ospitalitatea cu care ne-au întâmpinat, condițiile de cazare și atenția din partea organizatorilor fiind impecabile. A fost o experiență foarte plăcută care cu siguranță va rămâne vie mult timp atât în sufletul elevilor, cât și al nostru, al profesorilor.

Impresii și multumiri aduse de către Seminarul Teologic din Tulcea

 
Hristos a Înviat!

În perioada 26-30 aprilie 2022 am avut bucuria de a participa în calitate de însoțitor al elevilor olimpici de la Seminarul bucureștean la Olimpiada Națională de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice ce s-a desfășurat la Botoșani. Gazdele au dat dovadă de o bună pregătire a evenimentului, programul fiind atât educativ cât și recreativ. Chiar dacă vremea a fost potrivnică, ne-am bucurat împreună de vizitarea Municipiului Botoșani dar și de excursiile organizate la mănăstirile din împrejurimi.

Felicităm pe toți cei care au fost implicați în organizarea acestui eveniment important pentru elevii seminariilor și liceelor teologice.

Cu doriri de bine și prețuire,

Alexandru NĂSTASE, Seminarul Teologic Ortodox București


 
Olimpiada la Botoșani, pe lângă frumusețea dată de simplul fapt că a presupus participarea la o etapa națională a unui astfel de concurs, a fost caracterizată și de o experiență minunată grație organizării. De la hotelul Belvedere unde am fost cazați, care există într-o impresionantă clădire ce aduce aminte de stilul minunat al secolului al XX-lea, până la toate obiectivele de o covârșitoare genialitate arhitecturală, simțul estetic a fost evident în urbea și împrejurimea Botoșaniului. Persoanele însoțitoare erau la rândul lor pătrunse de o adevărată pasiune și iubire creștină. Senzorii gustului au experiat aromele bucătăriei tradiționale, aceasta din urmă fiind păstrătoare a unei vechi tradiții gastronomice. Sălile de mese, fie ele într-un stil elegant sau unul specific trapezelor mânăstirești, au fost umplute, nu numai de atent pregătitele decorațiuni, ci și de oameni minunați, dornici de a slăvi pe Dumnezeu prin faptele lor. Consider că experiența de la Botoșani a fost minunată din toate punctele de vedere, îndeosebi cel al organizării.

Elev Banu Mihail, Seminarul Teologic Buzău

 
Hristos a înviat! Am avut deosebita plăcere de a participa anul acesta la Olimpiada națională de religie ca însoțitor. Etapa s-a desfășurat în Arhiepiscopia Iașilor, la Botoșani, un oraș de o cultură deosebită, dând naștere multor personalități în patrimoniul cultural românesc.

De asemenea, am avut bucuria ca unul dintre elevii participanți la acest eveniment să obțină mențiune.

Mulțumiri alese organizatorilor și coordonatorilor pentru bunul demers al activităților, cât și condițiilor de cazare și masă de înaltă calitate. Vă mulțumim pentru eforturile depuse! Doamne ajută!

Lucian Stefan

 
Am avut onoarea și plăcerea de a participa la Olimpiada Națională de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice din țară, care s-a desfășurat în acest an, după doi ani de absență, la Botoșani.

Cum aș putea descrie într-un cuvânt experiența aceasta? Minunată.

Dorul de o competiție la nivel național a fost extrem de mare, precum a fost fericirea aflării veștii că anul acesta voi participa, din nou, la această olimpiadă. Deși am parcurs un drum destul de lung de la Arad la Botoșani, zilele petrecute în acest frumos oraș vor rămâne în memoria mea pentru totdeauna. Am fost primiți cu dragoste și căldură de niște oameni minunați, care au încercat să ne facă să ne simțim ca acasă. Ne-am bucurat de un program încărcat de istorie și fericire, iar mănăstiriile pe care le-am vizitat au fost o oază de liniște binevenită după o perioadă de studiu intens.

Adevăratul meu câștig de la această olimpiadă, care mi-a încununat cei 4 ani de seminar este apropierea de Dumnezeu.

Am învățat cu drag și cu bucurie lucruri minunate despre Dumnezeu spre a propovădui iubirea lui Dumnezeu pentru oameni. Iar acest lucru mi-a adus o satisfacție de nedescris. Toate cele învățate au contribuit la formarea mea și m-au ajutat să îmi descopăr pasiunea pe care vreau să o urmez în viitor: Teologia, căci mi-am dat seama că nu există ceva mai frumos decât aceasta.

Mă bucur nespus de mult că am participat la această olimpiadă, reprezentând cu mândrie Seminarul Teologic din Arad. Prieteniile legate prin prisma acestei competiții vor rezista cu siguranță distanței și timpului, aducându-ne alte bucurii în viitor, la momentul reîntâlnirii.

Olimpiada a fost, este și va fi una dintre amintirile mele preferate din liceu, care mi-a dezvoltat gândirea și mi-a luminat sufletul.

Mulțumiri pline de recunoștință celor care au contribuit la organizarea și buna desfășurare a acestei olimpiade. Totul a fost minunat din toate punctele de vedere. Cu siguranța voi reveni la Botoșani, amintindu-mi cu nostalgie de zilele petrecute în cadrul olimpiadei de religie.

Mateș Mihaela-Georgiana

Clasa a XII-a, Seminarul Teologic Ortodox din Arad


 
Hristos a înviat!

Experiența pe care am avut-o la olimpiadă a fost una foarte frumoasă și de neuitat. Mi-a plăcut foarte mult orașul și oamenii și condițiile au fost unele foarte bune!

Dragos Popa

 
Hristos a Înviat!

Îndrăznesc să creionez câteva gânduri, având în vedere bucuria revederii după această „lungă pauză”.

Vă  mulțumesc tuturor pentru frumosul din inimile voastre, pentru momentele petrecute împreună, pentru părtășia și împărtășirea din același Sfânt Potir.

Pe unii nu i-am văzut și cunoscut înainte, unora nu l-am reținut numele, dar ceea ce a contat cel mai mult a fost dăruirea lor.

Părinte inspector Liviu și părine director Dan, cuvintele sunt prea puține să exprime recunoștința, dar un „mulțumesc” din adâncul sufletului, aș dori să ajungă și la sufletul frățiilor voastre.

Cu siguranță nu a fost ușor pentru  voi, dar ceea ce a fost frumos s-a văzut pe chipurile tuturor celor prezenți.

Încă odată, mă înclin și vă asigur de toată prețuirea!Cu aleasă bucurie,

Pr. Gheorghe Dogaru


 
Pentru mine, Olimpiada pentru seminarii și licee teologice de la Botoșani a reprezentat o experiență extraordinară care va rămâne pentru totdeauna în sufletul meu!

Nu voi uita peisajele uimitoare pe care le-am văzut și prieteniile pe care le-am format datorită acestei olimpiade.

Totul despre această olimpiadă este la superlativ și nu pot decât sa mulțumesc organizatorilor pentru toate condițiile care ne-au fost puse la dispoziție.

Andri Voicu Florin Popa

 
Hristos a Înviat!

Săptămâna Luminată a fost prilej de bucurie pentru elevii Liceului Teologic din Târgu Jiu care au participat la Olimpiada Națională de Religie pentru Seminarii și Licee Teologice, desfășurată la Botoșani. 

Șoșoi Mihnea Mihai clasa a 12-a, a obtinut Mentiune la Dogmatică. Premii Speciale: Trînca Nicolae Valentin clasa a 9-a, la Vechiul Testament; Balan Constantin Vasile clasa a 10-a, la Noul Testament;  Crețan Șomanescu Ștefan clasa a 11-a, la I.B.O.R.

Experienta trăită de elevi și de profesori a fost una de bun augur, plina de momente frumoase, iar întreg programul pus în practica de organizatori a fost diversificat, bucurand pe parcursul zilelor sufletele celor prezenti. Suntem onorați de oportunitatea oferită elevilor, de profesionalismul dovedit de organizatori și de faptul ca aceste întâlniri ne unesc cu mic cu mare, facandu-ne sa ne simțim ca intr-o familie bineplacuta lui Dumnezeu.

Îi felicitam pentru premiile obținute, felicitam si cadrele didactice care s-au implicat în pregătirea elevilor și aducem mulțumiri și profesorului insotitor, domnului prof. Popescu Petre Laurențiu.

Pr. Prof. Vatafu Stefan Cristi

 


Hristos a înviat!

Experiența pe care am avut-o la olimpiadă a fost una foarte frumoasă și una de neuitat. Mi-a plăcut foarte mult orașul și oamenii și condițiile au fost unele foarte bune!

Dragoș Popa

 
Hristos a Înviat!

În perioada 26-30 aprilie 2022 am avut bucuria de a participa în calitate de însoțitor al elevilor olimpici de la Seminarul bucureștean la Olimpiada Națională de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice care s-a desfășurat la Botoșani. Gazdele au stabilit cu mult profesionalism detaliile evenimentului, programul oferit participanților fiind atât educativ cât și recreativ. Chiar dacă în cea mai mare parte a timpului vremea a fost potrivnică ne-am bucurat împreună de vizitarea unor obiective turistice din Municipiul Botoșani dar și de excursiile organizate la mănăstirile din împrejurimi.

Felicităm pe toți cei care s-au implicat în organizarea acestui eveniment.

Cu doriri de bine și prețuire,

Alexandru NĂSTASE,

Seminarul Teologic Ortodox București


 


Adevărat că a înviat! Ne-am bucurat de condiții foarte bune la cazare și la masă, organizatorii s-au arătat foarte implicați în buna desfășurare a olimpiadei. Față de alte olimpiade la care am participat, aceasta mi s-a părut cea mai bine organizată. Mulțumim!

Elev Finaru Andrei - Iasi
Olimpiada de Religie pentru Seminarii și Licee Teologice Ortodoxe organizată la Botoșani va rămâne mereu o experiență de care îmi voi aduce aminte cu drag. Organizarea a fost una foarte bine pusă la punct, iar desfășurarea fără cusur. Vă mulțumim!

Elev, Anton Raul - Cluj

 
Adevărat a înviat! În cadrul Olimpiadei de Religie pentru Seminarii și Licee Teologice Ortodoxe de la Botoșani ne-am bucurat de cazare și mâncare foarte bună. Organizatorii au fost implicați, au realizat excursii și o cină festivă extrem de frumoasă punând în evidență elevii deosebiți și talentați care îi au și de asemenea au fost atenți la nevoile copiilor și a noastre. Vă mulțumim pentru că a-ți pus mult suflet în desfășurarea olimpiadei!

Prof. însoțitor, Molnar - Satu Mare

 
Adevărat a Înviat! Pentru mine a fost prima experiență și sunt foarte impresionat de modul de organizare, condițiile de cazare, evaluarea și întregul program pe care l-am avut. Această experiență va rămâne mereu în mintea și sufletul meu. Mă bucur că am făcut parte din această comunitate și îmi doresc să-i mai revăd pe acești oameni minunați, valoroși și deosebiți.

Elev, Pop Ioachim - Satu Mare

 
Experiența de la Olimpiada Națională a Seminariilor și Liceelor Teologice Ortodoxe susținută anul acesta la Botoșani este una de care îmi voi aduce aminte cu drag. Cazarea, masa, cina festivă, dimpreună cu excursia la mănăstirile de pe plaiurile botoșănene au fost bine gândite și organizate la un nivel demn de admirat. De asemenea, oamenii pe care i-am întâlnit au fost ospitalieri, cumsecade și deschiși. Îmi doresc să revin cu drag la Botoșani, atunci când voi avea din nou ocazia!

Elev Leurentiu Buie Mihai - Cluj

 


Slava Domnului si Maicii Domnului pentru toate! A fost o experiență de care îmi voi aminti toată viața. Oamenii care ne-au întâmpinat și care au ajutat la desfășurarea acestei olimpiade au fost nemaipomenit de omenoși, organizarea a fost una de mare clasă, locurile pe care le-am descoperit au fost impresionante iar lucrurile pe care le-am aflat au fost de asemenea foarte interesante. Sper ca atunci cand vom avea ocazia sa ne reîntâlnim!

Elev Acsinia Stefan - Iasi

 


Adevărat a înviat! Pentru mine a fost prima experienta de acest gen, o experienta deosebita, care va rămâne pentru totdeauna în mintea și sufletul meu. Deasemenea, am fost foarte impresionat de organizarea si condițiile de cazare oferite. Sa fac parte din aceasta comunitate a fost onoarea vieții mele și sper ca îi voi revedea pe toți acești oameni minunați

Elev, Pop Andrei - Satu Mare