“Dor de rugăciune”

   În contextul declarării anului 2015 ca “an omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi” şi “an comemorativ al Sf. Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii”, Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sf. Gheorghe” din Botoşani a demarat astăzi 12 mai, la iniţiativa elevilor, cu binecuvântarea părintelui director pr. prof. Constantin Zăiceanu şi sub coordonarea preotului spiritual Ţifrea Gabriel, proiectul educaţional “Dor de rugăciune”.
   Acest proiect educaţional se va desfăşura pe parcursul lunilor mai şi iunie şi presupune implicarea elevilor seminarişti în realizarea unor pelerinaje la câteva mănăstiri botoşănene şi vizitarea unor parohii în care se organizează activităţi adresate,în special, tinerilor.
   Astfel, întâlnindu-se cu duhovnicii mânăstirilor şi cu preoţii de mir, seminariştii vor afla care este misiunea parohiei şi a mănăstirii în societatea noastră marcată de o secularizare agresivă şi cum pot ei contribui la apărarea şi promovarea valorilor Ortodoxiei. Pe scurt, vor învăţa cum pot îmbina apostolatul clericilor cu apostolatul mirenilor.
   De ce „Dor de rugăciune”? Prin acest titlu dorim să sugerăm starea sufletească de îmbunătăţire duhovnicească spre care trebuie să tindă tinerii seminarişti spre a se putea face pildă de vieţuire creştină. De altfel, unul dintre scopurile acestor pelerinaje pe care le vom întreprinde este intensificarea rugăciunii şi a vieţii spirituale.
   Nu întâmplător am ales să demarăm acest proiect educaţional pe data de 12 mai cu un pelerinaj la Sfânta Mănăstire Zosin din jud. Botoşani. Astăzi, Biserica îl prăznuieşte pe Sf. Mc. Ioan Valahul care este ocrotitor al tinerilor care îl au ca model de virtute în faţa tentaţiilor vremii.
   După săvârşirea Sfintei Liturghii,la care a participat şi preotul Dumitru Babula de la parohia "Sf. Leontie de la Rădăuţi" din Torino - Italia, părintele arhimandrit Teodosie, stareţul mănăstirii, căruia îi mulţumim pentru ospitalitatea de care a dat dovadă, ne-a adresat un cuvânt de învăţătură spre zidirea noastră sufletească, ne-a prezentat mănăstirea şi istoricul acesteia oferindu-ne totodată o agapă frăţească.

Contact

Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani

Adresa: Str. Prieteniei nr. 2, Botoșani 710077, România
Tel/Fax: 0231 581 773

Email: seminarul_bt@yahoo.com
Web:  www.seminarulbotosani.ro

 

Sait realizat de DOXOLOGIA Media, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © 2012 seminarulbotosani.ro